Rudă apropiată cu usturoiul, ceapa este un calmant al tusei, sucul de ceapă împiedică dezvoltarea bacteriilor şi este un expectorant excelent. Doza zilnică este de trei linguriţe de suc în amestec cu orice fel de ceai sau adăugat în supă.

Scorţişoara
Mai ales în sezonul rece, scorţişoara, această mirodenie cu un parfum cu totul special, folosită mai ales la dulciuri, este considerată de nutriţionişti un valoros medicament, recomandat în combaterea multor afecţiuni.

Cercetătorii americani au semnalat recent o constatare valoroasă, referitoare la influenţa scorţişoarei asupra celulelor canceroase. Administrată frecvent, după sfatul specialiştilor, această pulbere aromată poate să stopeze dezvoltarea celulelor ucigaşe. Infuzia de scorţişoară (realizată cu o linguriţă de pulbere şi 300 ml apă fiartă), folosită sub formă de inhalaţii, are efecte excelente asupra memoriei şi a tonusului mental.

Scorţişoara este şi un eficient remediu împotriva frigului! Adăugată în preparatele dulci, dar şi în infuzii sau vin fiert amestecat cu puţin busuioc, scorţişoara va fi apreciată de" friguroşi", pentru că le întăreşte imunitatea şi le încălzeşte extremităţile. Sângerarea gingiilor poate fi combătută cu ajutorul unei infuzii concentrate de scorţişoară.

Cu acest preparat se clăteşte gura de două ori pe zi. În cazul problemelor cardiace şi circulatorii, rezultatele tratamentului cu această pulbere nu se lasă aşteptat, spun specialiştii americani. Bolnavul va îngurgita, dimineaţa şi seara, două vârfuri de cuţit de scorţişoară măcinată, amestecată cu două linguriţe de miere.

S-a constatat că terapia aceasta are o influenţă benefică şi asupra sistemului nervos. Diabeticii pot folosi scorţişoara în diferite salate de fructe în locul zahărului pentru că aceasta are proprietatea de a regla nivelul zahărului în sânge.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment