Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan au decis să afle mai multe despre beneficiile aduse de vişine. Studiul a fost efectuat pe persoane sănătoase în vârstă de 18-25 de ani, care au consumat fructe. Testele au arătat creşteri semnificateive la nivelul de antioxidanţi în sânge, în special antocianide.

Potrivit biologilor, vişinele îmbunătăţesc sistemul de protecţie a organismului, notează sanatatea.com, cresc activitatea fizică şi mintală, având şi o influenţă pozivă asupra sistemului circulator.

Se presupune că o cantitate moderată de vişine în alimentaţie (proaspete sau  congelate) permite reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare, micşorarea colesterolului în sânge, precum şi o scădere a greutăţii corporale, acumularea de grăsime pe abdomen. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment