Ceai de stafide:
- fierbeţi timp de 10 minute 4 linguriţe de stafide în 1l de apă, după care acoperiţi vasul şi lăsaţi decoctul la rece, să se "aşeze", timp de încă 10 minute. Strecuraţi şi beţi câte 4 căni pe zi. Puteţi să-l îndulciţi cu miere fără zahăr.
Ceaiuri antirăceală
Ceai de maghiran:
- peste 4 linguriţe de maghiran se toarnă 1l de apă clocotită, se acoperă vasul şi, după 5-10 minute, se strecoară. Ceaiul se bea călduţ, îndulcit sau nu, după gust. Dacă mai adăugaţi şi un vârf de cuţit de scorţişoară, efectul expectorant şi antiinflamator va fi mai puternic.

Ceai de busuioc:
- preparată din două linguriţe de plantă peste care se toarnă 1 I de apă clocotită, infuzia de
busuioc scade febra, calmează tusea şi grăbeşte vindecarea. Puteţi amesteca busuiocul cu un vârf de cuţit de mentă sau puteţi adăuga în ceai 3-4 cuişoare.

În caz de răceală: dacă simţiţi că răceala vă dă târcoale, cumpăraţi de la farmacie tinctură de echinacee şi beţi câte 20-30 de picături diluate în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi. Respectaţi următoarea schemă: 3 zile de tratament, urmate de 3 zile de pauză şi apoi de alte 3 zile de tratament. (După Săptămâna)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment