"Sfanta" planta ne poate proteja impotriva efectelor daunatoare ale imbatranirii, potrivit ultimelor cercetari realizate in India si prezentate la Conferinta Britanica de Farmacie din acest an.

Oamenii de stiinta din cadrul Colegiului de Farmacie Poona, din Maharashtra, India, au descoperit faptul ca planta are proprietati anti-oxidante si anti-imbatranire. Originar din India, busuiocul se regaseste printre mirodeniile des intalnite in bucataria occidentala.

Extractele din aceasta planta au fost folosite indelung in traditionalul sistem al medicinei Ayurvedice, practicat atat in India, cat si in alte parti ale Asiei, ca remediu pentru pastrarea unui aspect tanar. Medicamentele pe baza de busuioc sunt utilizate, de asemenea pentru pastrarea tineretii spirituale.

In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca extractul de busuioc este eficient in eliminarea moleculelor daunatoare si protejarea impotriva afectiunilor cauzate de anumiti radicali liberi, prezenti in organele vitale ale corpului uman, precum inima, ficatul si creierul.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment