Vrei sa ai o piele curata, un par cu volum si unghii tari? Atunci, nu uita de dovleac!

Aceasta leguma de toamna contine o cantitate enorma de substanţe utile. De exemplu - acidul ascorbic, protejeaza impotriva racelii; complexul de vitamina B permite pielii sa straluceasca si vitaminele A, E se lupta cu aparitia ridurilor premature.

In sucul de dovleac se contin microelementele care sporesc potenta masculina. La fel este util si pentru persoanele cu boli cardiovasculare sau la cei cu predispoziţie la acestea.

Chiar si semintele dovleacului sunt folostoare, ele alunga parazitii din organism. Miezul legumei mentine ficatul sanatos, iar laptisorul din dovleac vindeca rinichii si sistemul genitourinar.

Pentru a obtine laptisorul e necesar ca semintele curatite sa se marunteasca (pana la praf), se toarna apa fiarta fierbinte si apoi se strecoara. Fiti Sanatosi! (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment