Când vine toamna, suferinzii de boli digestive se gândesc cu groaza la neplacerile care vor reveni, tot mai acut, în aceasta perioada: arsurile de stomac, gazele, inflamatiile intestinale, crampele, starile de sufocare, durerile.

Cotate printre cele mai vechi si eficiente remedii ale naturii, leacurile rusesti ofera solutii ieftine si rapide de ameliorare a problemelor digestive.În toate cazurile de ulcer, cel mai important lucru este regimul alimentar. Hrana trebuie sa fie usoara - piure de vegetale, produse lactate, gris, sau orez fiert în lapte. Nu se consuma carne, alimente prajite sau aspre. Totul se consuma fiert.

TERAPIE CU CARTOFI
Cartofii cruzi, necuratati, bine spalati, se rad si sucul lor se stoarce. Se ia din acest suc, de 2-3 ori pe zi, câte un pahar. În cazurile acute, când se observa sângerari, se face un tratament de cinci zile, dupa cum urmeaza: Pacientul nu mai manânca nimic 24 de ore. Se curata bine intestinele cu ajutorul clismei (un amestec de apa calda cu sare). Apoi, pacientul trebuie sa stea la pat.

Este hranit numai cu cartofi fierti fara sare, la care se adauga galbenusuri de oua fierte tari. Se iau patru-cinci mese pe zi. Nu se adauga unt sau ulei. Amestecul trebuie sa fie pe cât posibil uscat. Pe durata tratamentului, lichidele trebuie reduse maximum cu putinta. Când pacientului îi este sete, i se da putina apa calda, în care se înmoaie si putina pâine de secara. Astfel, se inhiba peristaltismul si se produce constipatia - un lucru important de urmarit în respectivul tratament.

E de dorit ca, în tot acest timp, pacientul sa nu aiba nici un scaun. Chiar trebuie încurajat în acest sens. Dupa cinci zile, pacientului i se face o clisma si, treptat, acesta poate reveni la o alimentatie normala. În cazul în care constipatia persista, se mai administreaza clisme cu ulei vegetal, adaugându-se apa. Activitatea normala intestinala se reface de la sine si nu trebuie grabita cu laxative.

TERAPIE CU ALOE
Cu o jumatate de ora înainte de mesele principale, se mesteca frunze de aloe, sucul se suge, iar fibrele ramase de la frunza se scuipa. Urmatorul leac este, de asemenea, foarte eficient - un pahar de suc de aloe (care poate fi strecurat în prealabil) se combina cu 3/4 pahar de miere, precum si cu o cantitate egala de ulei de masline. Preparatul se pune într-o sticla, careia i se leaga bine gâtul, se introduce într-un vas cu apa care fierbe încet, timp de trei ore. Se raceste si se pastreaza la loc racoros. Se administreaza câte o lingura dimineata, înainte de masa, sticla agitându-se înainte de întrebuintare. Medicamentul se pastreaza la frigider (dar sa nu înghete) timp de o saptamâna.

TERAPIE CU SUC DE VARZA
Se obtine prin maruntirea verzei prin masina de tocat, apoi sucul se strecoara printr-un tifon. Se beau 4-5 pahare pe zi, înainte de masa sau dupa. Nu se consuma alt lichid timp de cel putin o saptamâna, dar, daca este necesar, cura cu suc de varza se poate prelungi.

TERAPIE CU GHIMBIR
La un litru de apa se pune o lingurita de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoara si se raceste. Se poate adauga putina miere pentru gust. Se beau 3-4 pahare pe zi, în timpul mesei sau dupa masa.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment