Dupa mana se poate afla personalitatea unui om, situatia lui in societate, starea de sanatate, unele obiceiuri pe care le are si multe altele (unii sustin ca aici ar fi scris chiar si destinul). Pentru a avea un aspect ingrijit al mainilor, nu trebuie sa uitam de unghii.

De multe ori, unghiile devin friabile (se rup, se sfarama) din cauza deshidratarii: ori persoana respectiva are obiceiul de a nu consuma prea multe lichide, ori foloseste acetona, care este foarte agresiva pentru unghii. Hidratarea este importanta, de aceea beti cel putin doi litri de lichide pe zi. Nu folositi dizolvant si lacuri de unghii ce contin acetona. Uleiul de masline este bogat in vitaminele A si E, care si confera calitatile unui puternic regenerator si tonic atat pentru piele, cat si pentru toate anexele acesteia (par, unghii).

Asadar, daca aveti unghii friabile, inmuiati-le saptamanal cate 15 minute in ulei de masline calduta. Astfel, unghiile se vor intari si vor creste mai viguroase. Pentru un efect mai rapid, puteti folosi vitamina A (este uleioasa), cu care sa ungeti unghiile pe toata suprafata si sa le masati timp de 5-10 minute, insistand catre baza lor (la granita cu pielea). Apoi, folositi o periuta de dinti moale, cu care continuati masajul bland al fiecarei unghii, pentru inca 5 minute.

Efectuati zilnic aceasta operatiune timp de o saptamana, apoi doar saptamanal, dar continuand sa masati zilnic fiecare unghie cu degetele: astfel este stimulata circulatia sanguina si deci hranirea lor. Tot pentru intarirea unghiilor puteti folosi, o data pe saptamana, suc de lamaie. Taiati o lamaie in jumatate si infigeti in ea varfurile degetelor de la o mana, pe care le tineti 10 minute. Repetati cu mana cealalta. Pe langa hranirea si vitaminizarea unghiilor, sucul de lamaie le rehidrateaza. Aceasta metoda este utila si in situatia in care unghiile sunt patate de la oja sau coloranti naturali.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment