Consumul de măsline previne apariţia artritelor şi încetineşte procesul de îmbătrânire al întregului organism.

Mai mult, s-a creat o legătură între consumul lor şi prevenirea cancerului la sân. Totuşi, acestea trebuie consumate cu moderaţie. Măslinele au un conţinut de sare ridicat şi de aceea hipertensivii nu au voie să mănânce, decât în cantităţi moderate. Pe de altă parte, aceştia pot beneficia de uleiul de măsline, care este mult mai sănătos decât cel de floarea soarelui, din cauza conţinutului ridicat de fenoli (antioxidanţi care aduc numerose beneficii organismului).

Măslinele simple nu sunt deloc gustoase şi de aceea, înainte de a fi consumate sunt marinate cu sare sau ulei.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment