Știați că planta din care se obține uleiul de ricin este destul de toxică? Acest ulei se prepară din semințele acestei plante în condiții speciale, având diverse efecte terapeutice și fiind totodată util și în cosmetică.

Căderea părului
Pentru persoanele care prezintă așa fel de afecțiuni, uleiul de ricin este o alternativa bună. Datorită ingredientelor sale, acest ulei stimulează regenerarea, creșterea și fortificarea firului de păr. Tratamentul constă în masarea pielii capului și a părului cu ulei de ricin din abundență seara, înainte de culcare, timp de trei zile pe săptămână. Dimineața părul se spală.

Pielea sensibilă
Pentru zonele de piele sensibilă, înroșită sau îngroșată, (coate, genunchi, palme etc) uleiul de ricin are efecte anti-iritante, calmante și emoliente. Se unge zona respectivă cu ulei de ricin prin mișcări circulare și apăsate pentru a favoriza absorbția acestuia la nivelul pielii. Se aplică apoi o fâșie de bumbac pe pielea înmuiată și se lasă cel puțin o oră. Procedura se repetă în fiecare seară.

Gene lungi
Multe doamne doresc gene lungi. Specialiștii propun folosirea în acest scop a uleiului de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară, având rolul de a stimula regenerarea și creșterea genelor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment