Verdeata e preferata in bucatarie, in orice anotimp al anului. Dar, cu sosirea toamnei se pune problema cum sa o pastram proaspata mult timp? Bucatarii profesionişti ofera sfaturi.

Pentru a pastra verdeata (patrunjel, marar, salata) proaspata timp de cateva zile, trebuie de taiat radacinile si de pus tot cu tulpini in apa. Frunzele se vor acoperi cu o punga de plastic si in asa mod se pun in frigider.

Daca aveti nevoie sa o pastrati pentru o perioada mai lunga de timp, atunci verdeata se poate congela sau usca.

Inainte de a o congela, in prealabil se taie tulpinile, iar frunzele se pun portii mici in pachetele, apoi in congelator. De asemeni, putem congela verdeata in cuburi de gheata, pentru aceasta se taie verdeata si se pune in forme, se umplu cu apa si se pun in congelator. Cand adaugam in bucate nu se decongeleaza.

La uscare, manunchiuiri de verdeata se atarna cu frunzele in jos sau se aranjeaza pe o suprafata, dupa o saptamana, verdeata uscata se strange in pachete si se tine intr-un loc racoros si intunecos. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment