Mirosul uleiului de muşcată dulce (Pelargonium odorantissimum) are atît rolul de a calma hiperexcitabilitatea nervoasă, nervozitatea, iritabilitatea persoanelor mai active, dinamice, cît şi cel de a dinamiza, de a elimina anxietatea, depresia fiinţelor mai pasive.

Dacă nu puteţi găsi acest ulei volatil în magazine, fiind mai rar şi destul de scump, puteţi face rost chiar de planta în sine.

Muşcata dulce nu face flori la fel de frumoase ca muşcata obişnuită dar este foarte rezistentă, atinge dimensiuni impresionante şi este suficient să fie expusă la soare puternic ori să se strivească între degete o frunză pentru a se obţine o aromatizare excelentă.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment