Femeile de varsta fertila niciodata nu ar trebui sa renunte la doua produse - mierea si legumele verzi. Aceasta axioma este exprimata de oamenii de stiinta din Scotia. Efectuand studiul, au ajuns la concluzia, ca aceste elemente sunt bogate in acid folic - necesar zilnic pentru organismul femeii.

In timpul sarcinii, acidul folic este foarte important pentru formarea maduvei spinarii a embrionului. Dar, de multe ori sarcina este neplanificata, si prin urmare, aceste alimente bogate in acid folic ar trebui consumate cat mai des posibil, mai ales in varsta fertila.

Acest acid se mai contine si in alte produse alimentare - boboase, orez si drojdie, dar in cantitati mai mici. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment