În China şi în Japonia, ceaiul verde reprezintă un mijloc istoric de frumuseţe şi întreţinere fizică. Conţinutul său puternic de cofeină ne ajută să depăşim micile căderi de formă, eliminînd totodată toxinele prezente în lichidele corpului: sânge, limfă etc.

Ideal pentru piele: conţinutul său de tanin, vitamina C şi aminoacizi. Taninul fortifică pielea, o face mai elastică şi mai proaspătă. El este un remediu excelent împotriva porilor dilataţi. Ceaiul verde sau negru (are aceleaşi efecte) se foloseşte în locul apei de faţă, după ce tenul a fost bine curăţat.

Mască cu ceai - vitalizează tenul obosit, avînd efectul unui lifting. Turnaţi o ceaşcă de apă clocotită peste un plic de ceai verde sau negru, lăsaţi să se infuzeze circa o oră. Scoateţi plicul afară din ceai şi amestecaţi lichidul cu brînză de vaci pînă obţineţi o cremă subţire, pe care o aplicaţi pe faţă, pe gât şi pe decolteu. După 15 minute, vă spălaţi cu apă călduţă.

Metodă de înviorare a tenului: în perioada caldă a anului (vară-primăvară), cînd porii se dilată şi obrazul transpiră, revigorarea lui rapidă se poate obţine cu cuburi de gheaţă din ceai.

Preparaţi o infuzie de ceai negru sau verde, lăsaţi-o să se răcească, apoi turnaţi-o în vasul pentru cuburi de gheaţă din congelator. La nevoie, pe faţa bine curăţată, aplicaţi cuburi de gheaţă şi chiar frecaţi-vă cu ele, uşor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment