În China şi în Japonia, ceaiul verde reprezintă un mijloc istoric de frumuseţe şi întreţinere fizică. Conţinutul său puternic de cofeină ne ajută să depăşim micile căderi de formă, eliminînd totodată toxinele prezente în lichidele corpului: sânge, limfă etc.

Ideal pentru piele: conţinutul său de tanin, vitamina C şi aminoacizi. Taninul fortifică pielea, o face mai elastică şi mai proaspătă. El este un remediu excelent împotriva porilor dilataţi. Ceaiul verde sau negru (are aceleaşi efecte) se foloseşte în locul apei de faţă, după ce tenul a fost bine curăţat.

Mască cu ceai - vitalizează tenul obosit, avînd efectul unui lifting. Turnaţi o ceaşcă de apă clocotită peste un plic de ceai verde sau negru, lăsaţi să se infuzeze circa o oră. Scoateţi plicul afară din ceai şi amestecaţi lichidul cu brînză de vaci pînă obţineţi o cremă subţire, pe care o aplicaţi pe faţă, pe gât şi pe decolteu. După 15 minute, vă spălaţi cu apă călduţă.

Metodă de înviorare a tenului: în perioada caldă a anului (vară-primăvară), cînd porii se dilată şi obrazul transpiră, revigorarea lui rapidă se poate obţine cu cuburi de gheaţă din ceai.

Preparaţi o infuzie de ceai negru sau verde, lăsaţi-o să se răcească, apoi turnaţi-o în vasul pentru cuburi de gheaţă din congelator. La nevoie, pe faţa bine curăţată, aplicaţi cuburi de gheaţă şi chiar frecaţi-vă cu ele, uşor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment