Frunzele de slăbănog (Impatiens nolitangere), plantă care creşte mai ales la umbra oţetarilor otrăvitori, pot neutraliza urushiolul, substanţa uleiosă conţinută de frunzele acestora, care în contact cu pielea provoacă arsuri.

Imediat după contactul cu frunzele de oţetar otrăvitor spălaţi locul afectat cu apă rece, de la robinet, sau cu un tampon muiat în sucul obţinut prin stoarcerea cîtorva frunze de pătlagină (Folium Plantagims).

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment