Care este cea mai buna profilaxie contra racelii pe timp de toamna? Medicii recomanda doua produse. Prin includerea acestora in dieta dumneavoastră, puteti preveni evolutia bolii.

Specialistii recomanda ca, toamna sa consumam in fiecare zi dovleac si varza. Aceste legume intaresc sistemul imunitar si impiedica raspandirea virusului in organism, datorita unui cantitatii sporite de vitamine si minerale.

Varza de Bruxelles fiarta contine mai multa vitamina C, decat in aceeasi cantitate de portocale, iar broccoli fiert contine de 2 ori mai multa vitamina C decat in lamaie.

Varza are efect pozitiv chiar de la primele simptome de raceala.

In dovleac se contine o substanta care sporeste rezistenţa organismului fata de virusi, de asemenea intareste imunitatea. Sunt utile atat miezul, cat si semintele dovleacului. Cel mai util este dovleacul fiert. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment