Daca deodorantul nu mai face fata, putem apela la tratamente cu antiperspirante din plante. Infuzia de busuioc este foarte eficienta. Din 10 frunze de busuioc si o cana de apa clocotita obtinem o solutie care rivalizeaza cu un bun deodorant. Bem astfel doua cani pe zi, dar spalam si axilele cu o astfel de infuzie.

Uleiul de levantica poate avea un efect garantat asupra efectelor transpiratiei excesive. Vom amesteca cinci picaturi in doi litri de apa. Cu un burete inmuiat in aceasta solutie spalam talpile picioarelor, axilele si abdomenul. Mirosul neplacut se elimina, treptat, din tegument. Aceasta terapie trebuie urmata cel putin patru saptamani.

In lipsa unor remedii naturiste, bicarbonatul de sodiu este un deodorant foarte bun. O lingurita de pulbere se dizolva in putina apa. Cu aceasta cantitate spalam axilele si ne asiguram igiena timp de 24 de ore.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment