Dacă ai valori crescute ale colesterolului, poţi întrebuinţa în salate ulei de răpiţă, scrie DailyMail. Acest ulei este capabil sa micşoreze colesterolul cu 29%, la doar 5 luni de când a fost adăugat în alimentaţie, arată un studiu realizat in Austria.

Această dereglare, cunoscută şi cu numele de hipercolesterolemie, afectează aproximativ 60000 de britanici. În acest caz apare un risc crescut de apariţie a aterosclerozei sau o îngroşare a arterelor, până la boli de inimă.

Uleiul de răpiţă conţine jumătate din grăsimile saturate care au în componenţa sa alte uleiuri, cum ar fi şi cel de măsline. Este, de asemenea, bogat în grăsimi nesaturate, care ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Folosit în alimentaţie zilnic, îmbunătăţeşte speranţa de viaţă a persoanelor cu boli de inimă. Într-un studiu, efectuat la Universitatea din Harvard, cercetătorii au descoperit că două sau mai multe ceşti de ceai pe zi duc la o micşorare cu 44% a riscului de moarte prematură a pacienţilor ce suferă de atac de cord. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment