Studiile arata ca nucile sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si antioxidanti. Consumul constant de nuci sau alune reduce riscul aparitiei bolilor coronariene si micsoreaza cantitatea de colesterol „rau” din sange.

Nutritionistii recomanda sa se consume aproximativ o mana de alune sau nuci pe zi. Este foarte important ca acestea sa nu fie preparate cu sare sau prajite in ulei.

Pentru a putea beneficia de avantajele oferite si de aroma inconfundabila puteti sa le prajiti la cuptor. Nucile contin, cantitati semnificative de acizi grasi Omega 3.

Desi nu sunt o sursa la fel de viabila precum pestele, acizii Omega 3 din nuci ajuta la reducerea inflamatiilor care pot dauna arterelor. Mai mult, consumul de nuci ajuta si la prevenirea scaderii densitatii osoase.

Puteti beneficia de avantajele oferite de nuci si prin consumul uleiului fabricat din aceste fructe.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment