Afinele si suplimentele pe baza de afine reduc nivelul colesterolului in sange, conform unui studiu canadian. Cercetatorii au descoperit ca doua cescute cu afine pe zi sunt suficiente pentru a reduce nivelul colesterolului cu 8- 15 procente.

Cele doua cescute sunt echivalentul a doua procente din meniul unei zile, dupa cum au explicat expertii canadieni. Potentialul anti-colesterol al afinelor a mai fost demonstrat si in alte cercetari, cand au fost asociate si cu protectia impotriva cancerului si a bolilor neurodegenerative.

Studiul canadian a aratat ca asocierea afinelor cu alimente bogate in fibre are rezultate si mai bune in lupta cu colesterolul si bolile asociate acestuia. Incercand sa explice cum actioneaza afinele, cercetatorii au spus ca anumiti compusi din boabe au efect antioxidant, inhiband dezvoltarea celulelor nocive.

Totodata, acesti compusi reduc inflamatiile asociate aterosclerozei si ajuta la o mai buna circulatie vasculara.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment