Meteorismul, simptom neplăcut numit de obicei "balonare", poate fi combătut şi cu ceaiuri medicinale. Acestea se folosesc însă numai în tratamentul ocazional, iar consultul medicului este necesar când "balonările" se produc frecvent, acestea putând fi simptome ale unor diferite boli.

Un ceai eficient în astfel de cazuri este cel din seminţe de fenicul şi coriandru, în amestec sau separat.

Ceaiul se prepară sub formă de infuzie, dintr-o linguriţă de seminţe la o cană cu apă clocotită şi se bea în cantităţi mici, pe parcursul zilei. Pentru combaterea balonărilor, Sunt suficiente 2-3 căni/zi cu infuzie de chimen, anason sau rozmarin.

Se mai pot folosi şi infuzii din salvie, coada şoricelului, busuioc şi măghiran. Cei care nu suportă aromele puternice ale acestor plante pot bea infuzie de muşeţel sau de mentă.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment