Un studiu prezentat recent ne spune ca pe langa proprietatile sale deosebite, pepenele rosu are, de asemenea, functii afrodiziace, asemanatoare pastilei albastre, Viagra, actionand asupra organismului prin cresterea libidoului.

Explicatia cercetatorilor consta in faptul ca, de fiecare data cand mancam o bucata de pepene rosu, nutrientul citrulina, continut de acesta, se transforma intr-un aminoacid (arginina), responsabil cu imbunatatirea functiei cardiace si a circulatiei sangvine, cu intarirea sistemului imunitar si cu cresterea apetitului sexual. Acest fruct este inclus de nutritionisti in numeroase diete de slabit, datorita calitatilor sale.

Specialistii propun o posibila dieta de vara ce contine si pepene ca gustare intre mesele principale sau in loc de cina. O felie de pepene rosu inseamna, in medie, 300 de grame.

Nutritionistii atentioneaza ca persoanele cu tulburari digestive nu trebuie sa asocieze, in cadrul aceleiasi mese, pepenele rosu cu alimente prajite, mezeluri, conserve sau oua, deoarece pot suferi de indigestie.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment