Uleiul de ricin este util contra negilor
Aceștia conferă un aspect neplăcut pielii și totodată, în funcție de localizarea lor, pot fi incomozi și se pot rupe la unele mișcări. Pentru tratarea negilor se recomandă folosirea uleiului de ricin de două ori pe zi, masând pielea cu negi. Tratamentul se repetă până la dispariția acestora.

Pentru unghii mai rezistente
Pentru persoanele cu unghii friabile sau care se exfoliază ușor se indică să se aplice ulei de ricin (ca lac de unghii) în fiecare seară. Pentru rezultate bune se recomandă un curs de două luni.

În caz de constipație
Constipația este o afecțiune de care suferă în special femeile. Alimentația necorespunzătoare, viața sedentară, stresul sunt doar câteva dintre cauzele instalării constipației.

Este indicat ca în astfel de situații să faceți o cură cu ulei de ricin. Luați 1-2 lingurițe în fiecare zi, vreme de o săptămână. Faceți apoi o pauză de încă o săptămână și reluați tratamentul. Ideal ar fi să combinați uleiul de ricin cu o cură de semințe de dovleac și miere (dacă nu suferiți de alte boli care să nu vă permită consumul de miere).

Pentru răni sau ulcerații
Uleiul de ricin grăbește cicatrizarea rănilor. Puneți un tampon de vată sau tifon îmbibat în acest ulei și lăsați-l pe rană peste zi.

Nu preparați acasă uleiul de ricin! El se obține doar în condiții speciale de către persoane autorizate. Ricinul este toxic și simpla sa manevrare poate provoca moartea.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment