Specialistii recomanda trifoiul rosu (trifolium pratense) in tratarea cancerului, in reumatism, spondiloza anchilozanta, tusea convulsiva, sifilis, circulatia periferica deficitara, anemie, astm, colica abdominala.

Aceasta planta poate fi folosita la prepararea de infuzii, decocturi si tincturi.

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de flori uscate, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se adauga 4-5 cuisoare. Se acopera cana pentru 10 minute, apoi se strecoara ceaiul.

Pentru tuse convulsiva, afectiuni interne, boli renale si guta se administreaza zilnic 3-4 cani.

In cazul anemiilor se prepara o bautura energizanta din 200 g de flori de trifoi, care se fierb in 2 l de apa, timp de 20 de minute. Dupa aceea, lichidul se lasa sa se raceasca 2 ore, se strecoara si se indulceste cu miere.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment