Aceste fructe moi şi pufoase, cu un interior dulce şi delicios prezintă o gustare excelentă. Nu este nevoie să preparaţi cumva aceste fructe, pentru a le consuma, le puteţi savura în stare crudă pentru a vă bucura de toate beneficiile pe care le oferă.

Piersicile sunt o sursă bogată de vitamina C şi beta-caroten. Acestea din urmă se găsesc doar în fructele şi legumele galbene sau portocalii. Aceste componente aduc beneficii sistemului imun, stimulând puterea de a lupta împotriva maladiilor. În plus, aceste fructe vă vor ajuta în lupta cu tulburările de vedere, ce apar odată cu vârsta.

Fibrele prezente în aceste fructe contribuie la menţinerea colesterolului la un nivel normal, păstrarea tensiunii arteriale corespunzătoare şi prevenirea bolilor de inimă.

Deşi piersicile sunt benefice pentru sănătatea dvs., trebuie să le mâncaţi cu moderaţie. Un singur fruct vă oferă aproximativ 50 de calorii, plus 13 grame de zahăr. Deci, dacă ţineţi o dietă strictă şi căutaţi să reduceţi din carbohidraţi, nu se recomandă consumul în exces a acestor fructe.

Dacă nu sunteţi prea dornici să mâncaţi piersicile în stare crudă sau ca fruct aparte, atunci le puteţi include în plăcinte sau tarte. Puteţi, de asemenea, să le consumaţi în iaurt sau amestecat cu lapte, cremă sau să-l folosiţi ca aditiv.

Piersicile cu miere sunt o modalitate bună de a scăpa de răceală. În plus, aţi putea adăuga aceste fructe în gem sau jeleuri. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment