Oțetul de mere a fost folosit ca un remediu natural pentru diverse afecțiuni, dar și ca adjuvant pentru pierderea în greutate și diminuarea colesterolului. Deoarece păstrează proprietățile fructelor din care este obținut, conține magneziu, fier, fosfor, fluor, potasiu și vitamina C și ajută la îmbunatățirea circulației sângelui, la protejarea arterelor și prevenirea bolilor reumatice.

Cel mai bun oțet de mere este cel natural, care se obține din fructe tăiate felii și care au fost lăsate să fermenteze. Oțetul de mere natural conține minerale și enzime pe care cel din comerț este posibil să nu le aibă din cauza procesului prin care a fost fabricat.

Conform specialiștilor, oțetul de mere este un antibiotic natural care tratează eficient infecțiile, fără a avea însă efectele adverse pe care le dau, de regula, medicamentele.

Alte beneficii:
- echilibrează nivelul colesterolului
- previne intoxicațiile alimentare
- tratează anumite probleme ale pielii, precum acneea
- ajută împotriva alergiilor
- previne oboseala musculară după efectuarea exercițiilor fizice
- întărește sistemul imunitar
- ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus
- îmbunătățește digestia și te scapă de constipație
- combate respirația urât mirositoare
- ameliorează simptomele artritei și gutei
- previne formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment