Acest produs natural are o mare valoare nutritiva, este bogat in glucoza si vitamine (B, C si A), microelemente, uleiuri volatile, factori antibiotici, aminoacizi, apa, pigmenti si granule de polen, iar efectele sale asupra pielii sunt miraculoase. Mierea ajuta la inmuierea si hidratarea tenului, la catifelarea acestuia si la calmarea inflamatiilor.

Tratament extern cu miere
Acest produs poate fi inclus in orice fel de preparat naturist, indiferent de natura epidermei:

Masca pentru tenul imbatranit
Acest preparat naturist are efecte nutritive, regenerante si de stimulare a circulatiei sangvine. Masca poate fi aplicata de 2-3 ori pe saptamana; dupa circa o luna, ridurile vor deveni mai putin vizibile, iar pielea va fi mai neteda si matasoasa.

Mod de preparare:
Amesteca incet un galbenus de ou cu o lingura de ulei de masline, apoi adauga 3 lingurite de miere, 1 lingurita de smantana si sucul de la un morcov ras. Masca obtinuta aplic-o pe fata si las-o sa actioneze circa 20 de minute. Indeparteaz-o prin spalare cu apa minerala sau cu infuzie de tei.

Masca pentru epiderma mainilor
Amesteca o lingura de miere de salcam cu sucul de la o lamaie. Unge-ti mainile cu acest preparat si lasa masca sa actioneze timp de 15 minute. Indeparteaza masca cu apa, apoi unge-te cu ulei de migdale. Pielea va deveni mai neteda si mai catifelata.

Masca pentru tenul gras
Rade o ceapa si stoarce-o bine. Sucul rezultat amesteca-l cu miere, astfel incat masca sa aiba consistenta unei paste. Pentru tenul acneic se adauga si 3 lingurite de lamaie. Masca regleaza secretia glandelor sebacee, are efecte antiinflamatoare, cicatrizante si avarchar(255)ente.

Tratament intern cu miere
Mierea se poate folosi si in diete, ca inlocuitor al zaharului:

Inaintea meselor principale bea un pahar de apa indulcita cu o lingurita de miere. Lichidul dulce va taia pofta de mancare, dand senzatia de satietate.

Fierbe o jumatate de kilogram de mere si o jumatate de kilogram de piersici intr-un litru de apa. Dupa ce fructele s-au inmuiat, adauga 50 ml miere. Lasa amestecul sa se raceasca si adauga sucul de la o lamaie. Scurge bine zeama si pune-o intr-o sticla, la rece. Bea cate o cana in fiecare dimineata, pe stomacul gol.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment