Ciresele nu sunt numai gustoase, ci si foarte folositoare. Studiile demonstreaza ca soiurile intunecate ajuta la prevenirea formarii cheagurilor in vasele sangvine si scad tensiunea arteriala. Din acesta cauza, acestea sunt utile pentru hipertonici.
Proprietatile curative ale ciresei
In plus, ciresile sunt indicate in nevroze, ele normalizeaza digestia, functia ficatului si curata organismul de toxine.

In raceala ajuta 0,5 pahar de infuzie de flori. Aceasta doza se consuma o data in zi.

In boli de rinichi, stimuleaza activitatea renala.

In hipertensiune - un pahar de cirese rosu-inchis este o doza terapeutica reala.

In reumatism, artrita si guta ciresele servesc ca anestezic.

Colita spastica: se bea suc concentrat de cirese (cate o lingura de 3 ori pe zi)

Se consuma si in caz de anemie,deoarece ciresele contin multe vitamine si fier.

In constipatii, anemii si tulburari digestive se bea 0.5 pahar de 2-3 ori pe zi

Masca din cirese perfect ingusteaza porii, curata pielea si are peeling efect. Fructele mai acide sunt mai potrivite pentru tenul gras, si - invers.  Diabeticii trebuie sa refuze acest deliciu, deoarece ciresele contin o cantitate mare de glucide, care ar putea agrava starea acestor pacienti.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment