După cum ne informează specialiștii, în unele cazuri ginsengul poate produce tensiune arterială ridicată, nervozitate excesivă și somnolență.

Aceste efecte paradoxale se datorează conținutului de saponine. Aceste substanțe se găsesc în rădăcinile de ginseng, care sunt de mai multe genuri. Diferențele apar în funcție de țară (sol, climă) în care ginsengul este cultivat.

Substanțele date, saponinele, au capacitatea de adaptare regională prin intermediul unor secvențe moleculare numite adaptogene, ce au rolul de a ajuta planta sa se adapteze și să dezvolte rezistență la schimbările fizice, chimice și biologice care au loc în mediul în care ginsengul crește.

În așa mod procentul de saponine diferă între specii, iar aceste diferențe sunt răspunzătoare de efectele consumului de ginseng.

Din aceste motive se indică de achiziționat această plantă din centre specializate (farmacii).

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment