Afinele sunt bogate în fibre, vitamine (B1, C, P) și minerale (potasiu, magneziu, calciu, fosfor). În plus, aceste fructe duc la detoxificarea totală a organismului. Frunzele și florile de afin sunt utilizate pentru ceaiuri recomandate în diverse afecțiuni, cum ar fi diabet, colite și oboseală cronică.

Specialiștii recomandă infuzia din frunze de afin și cura cu afine pentru a reface tonusul și pentru refacerea poftei de mâncare, în cazul copiilor. Băut dimineața pe stomacul gol, sucul de afine duce la ameliorează vederea.

Cum să prepari un decoct din boabe de afine
Pune la fiert 25 de boabe uscate într-un litru de apă, timp de circa 40 de min. Această cantitate trebuie băută pe parcursul unei zile. Tratamentul durează 2 săptămâni.

Infuzie de afine
O linguriță de frunze uscate se fierb în circa 200 ml de apă, timp de cinci minute. Bea trei cești pe zi.

Afinată
Într-o damigeană se pune la macerat 3 l de țuică de casă, 2 kg de afine, 1,5 kg de miere, 2 batoane de scorțișoară. După 15 zile se strecoară zeama.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment