Știați că boabele de mazăre reprezintă o sursă deosebită de vitamine A, B1, B2, C? Vitamina B2, spre exemplu, contribuie la prevenirea malformațiilor congenitale. Boabele de mazăre sunt utile și pentru fibrele pe care le conțin.

Nutriționiștii recomandă dieta cu mazăre în diverse tipuri de anemii, maladii digestive (în special cele intestinale) și cancer.

Nu se recomandă sau sunt chiar contraindicate preparatele din mazăre bolnavilor de enterită și gută. Deoarece mazărea conține o cantitate mare de substanțe care reduc absorbția de minerale - fier, calciu și zinc, boabele trebuie combinate și cu alte legume.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment