Fasolea cu toate soiurile ei, dar și rudele sale apropiate, mazărea și lintea, sunt bogate în nutrienți și surse importante de fibre, fier și proteine.

Fasolea este un substituent bun al cârnii în dietele vegetariene, pentru că aceasta are o mare cantitate de proteine. Fibrele pe care le aduce au rol în menținerea unui tranzit intestinal normal.

Înlocuirea proteinelor de origine animală cu fasole reduce aportul caloric, scade cantitatea de grăsimi saturate și este complet lipsită de colesterol. Fasolea menține senzația de plenitudine mai mult timp și scade apetitul pentru alimentele bogate în grăsimi.

Fasolea reprezintă o sursă excelentă de folați. Un aport adecvat de folați menține cordul în parametrii optimi și este foarte important pentru viitoarele mămici și pentru sănătatea fătului.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment