Chiar daca nu sunt atat de populare, bamele sunt apreciate de nutritionisti pentru proprietatile lor medicinale. Ele contin vitaminele A, B si C si minerale, precum potasiu, calciu si magneziu.

Din aceasta cauza, la consumatorii de bame riscul unui infarct sau al unui accident vascular este mai mic.

De asemenea, specialistii mai considera ca o dieta cu bame poate preveni unele forme de cancer, in special cel de colon.

Pentru persoanele supraponderale, bamele sunt ideale deoarece furnizeaza doar 40 de calorii la 100 g. Datorita continutului ridicat de mucilagii, ele au si proprietati emoliente, fiind recomandate in afectiunile respiratorii (traheite, bronsite).

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment