Salvia mai este cunoscuta in popor sub numele de jales, salcam boieresc sau salet. Este una dintre cele mai folosite ierburi pe mapamond. Aceasta planta contine tanin, rasina, ulei volatil.

In plus, in frunzele proaspete sunt depozitate cantitati semnificative de vitamina A si C. Dupa unele studii, salvia mareste capacitatea de concentrare, intareste memoria si limpezeste ideile.

Specialistii considera ca salvia are proprietati antiseptice (este eficienta in infectii si inflamatii respiratorii); astringente (este recomandata in tratamentul hemoragiilor si indigestiilor) si depurative (este eficienta in tratarea acneei, a afectiunilor tumorale si a psoriazisului).

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment