Ceaiul este o băutură preferată de mulţi dintre noi, uneori savoarea acestei licori aromate e mai atrăgătoare decât cea a cafelei. De aceea, nici nu trebuie să ne mire faptul că în multe părţi ale lumii s-au dezvoltat chiar culturi ale servirii ceaiului.

Japonezii păstrează încă celebra ceremonie a ceaiului, iar englezii respectă momentul five o'clock, delectându-se cu delicioasa fiertură de plante şi prăjituri de casă. Uitându-ne puţin în urmă, ne vom aminti că din nici un decor casnic rusesc nu lipsea samovarul. Ceaiul e o băutură ce nu mai are nevoie de lobby, dacă ne gândim şi la extraordinarele virtuţi antioxidante şi la influenţa fastă a plantelor, din care e preparat, asupra organismului. Totuşi ceaiul devine mai savuros atunci când e servit ca la carte.

Eleganţa dă gustul
Această expresie a devenit relativă în timpurile pe care le trăim, foarte mulţi dintre noi preferând să-şi prepare ceaiul chiar cu ajutorul filtrului de cafea sau utilizând ceainicele electrice. Într-un design modern şi fiabil, acestea sunt soluţia ideală atât la birou, cât şi acasă, mai ales dacă sunteţi o persoană ocupată, cu puţin timp de pierdut în bucătărie.

Invitaţii ce apar pe neanunţate pot fi serviţi cu un ceai preparat rapid, eventual granulat. Nu putem să nu apreciem o gazdă care pune pe măsuţa din sufragerie o tavă cu un set complet, format din ceainic, ceşti, zaharniţă şi un recipient pentru lapte, împreună cu o farfurioară cu fursecuri proaspete.

În magazinele de specialitate se mai găsesc astfel de seturi complete şi cu un design clasic, armonios. Porţelanul rămâne alegerea perfectă la un astfel de set şi, chiar dacă v-aţi strâmbat atunci când o rudă v-a făcut un asemenea cadou de nuntă, veţi aprecia gestul când veţi vedea cât de căutate şi ce preţuri au seturile pentru ceai din porţelan veritabil.

Dacă nu reactionaţi la astfel de decoruri desprinse parcă din revistele de decoraţiuni interioare, rămâneţi cu încredere la ceştile sau chiar la cănile din sticlă, porţelan sau yena, mate sau transparente, colorate ori monocrome, dar încercaţi să cumpăraţi un set complet, deoarece nu este elegant să vă serviţi cinci invitaţi cu ceaiul turnat din ibric în şase căni diferite.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment