De cele mai multe ori, nu atragem atentie corespunzatoare picioarelor. Ingrijirea acestora nu trebuie sa se rezume numai la o simpla spalare. Dupa o igiena riguroasa cu apa, sapun sau gel, mai avem de rezolvat alte etape de ingrijire, strict necesare.

Trebuie sa avem la indemana piatra ponce, necesara curatarii calcaielor, la fel si trusa de unghii. Un deodorant de picioare, o crema exfolianta, una emolienta si uleiuri esentiale, toate fac parte din arsenalul care ne ajuta la ingrijirea zilnica a picioarelor.

Dupa baie masam picioarele cu o crema cu vitamine sau cu un ulei esential de migdale, lavanda, cedru sau menta. Si mai eficiente sunt uleiurile atunci cand le combinam, pentru ca au valori nutritive sporite. In acest caz adaugam in amestecul uleios si putin lapte, care contribuie la omogenizarea compozitiei.

Aceste uleiuri au o actiune relaxanta, racoritoare si tonifianta. Dupa masajul cu ulei, fiecare picior trebuie infasurat intr-un sac de plastic. Astfel, pielea absoarbe mai usor grasimea hranitoare si devine catifelata. Mai mult, dupa 10 minute se simte efectul de relaxare a picioarelor.

Daca avem calcaie uscate, cu pielea crapata, le vom unge cu un strat gros de crema si, dupa ce aceasta a intrat in piele, le masam cu un amestec de uleiuri esentiale.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment