Specialiştii spun că pepenele roşu are un conţinut de circa 95% de apă. Are un gust aromat şi efecte deosebite asupra organismului. Acizii organici şi enzimele care se găsesc în special în zona din apropierea cojii ajută la dezintoxicarea organismului.

O cura de 10 zile cu pepene iţi va oferi o stare de sănătate din toate punctele de vedere: reglare hormonală şi curăţarea organismului.

Cercetătorii americani au realizat un studiu în care arată că pepenele roşu este bun pentru tratarea disfuncţiilor sexuale masculine. Are un afect asemănător pastilei Viagra. Însă rezultatele se obţin doar dacă se tine o anumită cură (de această dată partea pepenelui indicată pentru alimentaţie este coaja).

Specialiştii mai spun că pepenele roşu mai este util în constipaţie. Se consumă dimineaţa 1-2 felii de pepene roşu. Altceva nu se mănâncă timp de câteva ore.

În reumatism, toxinele sunt mai repede eliminate din organism dacă se consumă timp de 2 săptămâni pepene.

Este util în eliminarea kilogramelor în plus. Este un adevărat diuretic dacă ai probleme cu obezitatea.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment