Asiaticii detin locurile fruntase in topul celor mai longevivi oameni din lume. Secretul virstnicilor asiatici sta, in principal, in alimentatia lor zilnica din care nu lipseste niciodata orezul.

Orezul este o cereala hranitoare si energetica, ce nu trebuie sa lipseasca de la nici o masa. Nu doar nutritionistii il recomanda, ci si cardiologii. Orezul are proprietatea de a reduce tensiunea arteriala, datorita continutului foarte scazut in lipide. Aproape toate dietele de slabit includ cu generozitate acest aliment. Explicatia este simpla: orezul alunga foarte repede starea de foame.

Orezul are proprietati tonice si emo-liente intestinale, reparind urmarile unei mese neglijente. Vitaminele Bl si PP, continute de bobul de orez, joaca un rol extrem de important in activitatea creierului. Ele asigura transmiterea influxului nervos si intensifica activitatea cerebrala.

Astfel, pentru persoanele care depun eforturi intelectuale crescute este indicat consumul de preparate din orez.

Calitatile terapeutice ale orezului il fac indicat si in cosmetica. Mastile pe baza de orez sint eficiente in prevenirea deshidratarii pielii si a ridurilor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment