Un studiu al Universitatii din Texas arata ca pulpa de grepfrut poate imbunatati sanatatea oaselor, scazand riscul de osteoporoza.

Consumul regulat de acest fruct cu miezul rosu creste absorbtia de minerale si calciu, intarind astfel sistemul osos. Cercetatorii au observat ca grepfrutul are efecte antioxidante, sporind densitatea osoasa mai mult decat orice alt fruct.

Se pare ca beneficiile grepfrutului sunt mai vizibile in cazul pacientilor care au nivelul de calciu si magneziu din sange crescut, specialistii incercand sa stabileasca o legatura intre acizii din pulpa si mineralele din organism.

Studiile urmatoare se vor axa strict pe actiunea compusilor naturali ai grepfrutului, care are toate sansele sa devina un aliment minune in prevenirea dezvoltarii osteoporozei.

Reducerea simptomelor asociate osteoporozei se axeaza, in principal, pe intarirea densitatii osoase la femeile aflate in perioada post-menopauza si maximizarea dezvoltarii sistemului osos in primii ani de viata.

Conform cercetarilor, 35 la suta din nivelul de sanatate al sistemului osos se formeza in anii de pana la pubertate. Ulterior, suplimentele alimentare si o dieta corespunzatoare intretin si fortifica acest sistem.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment