Şi-a dovedit virtuţile medicinale de-a lungul secolelor. Folosit ca aperitiv, stimulează pofta de mâncare şi are un efect favorabil asupra digestiei. Un component activ al său, alicina, este un detoxifiant formidabil pentru infecţiile pulmonare şi căile urinare.
Usturoiul - remediu natural impotriva virozelor
Aceasta distruge numeroase bacterii, printre care şi salmonella. Este antidiareic şi are un efect pozitiv în acţiunea de reglare a circulaţiei sanguine. În acest sens, el s-a dovedit un bun fluidizant sangvin şi vasodilatator.

Datorită compoziţiei sale bogate în vitamine, minerale şi în proteine, usturoiul are un efect benefic şi în tratamentul colesterolului "rău" din sânge. Fitonutriţionistul Eric Favre recomandă cardiacilor consumul frecvent de usturoi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Bolile aparatului respirator pot fi tratate cu succes cu suc de usturoi, de trei ori pe zi câte cinci picături amestecate cu iaurt sau lapte.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment