Lăptișorul de matcă reprezintă o substanță albă, lăptoasă, secretată de glandele mandibulare ale albinelor tinere pentru hrănirea larvelor și a mătcii. E o substanță cremoasă, albă, pe care albinele o secretă cu scopul de a hrăni regina stupului. Având o dietă alcătuită exclusiv din lăptișor de matcă, regina trăiește de circa 50 de ori mai mult decât o albină obișnuită și ajunge să crească de două ori mai mare decât aceasta.
Laptisorul de matca, ingredientul minune
Compoziția complexă îi conferă o putere nutritivă atestată de rapiditatea creșterii și de longevitatea mătcii - regina trăiește până la 5 - 6 ani spre deosebire de o albină a cărei vârstă atinge doar câteva săptămâni. Este una dintre cele mai concentrate substanțe în elemente nutritive esențiale, având calitatea să cuprindă într-un volum foarte mic multe componente biologice.

Lista de ingrediente din lăptișorul de matcă arată că o rețetă pentru imortalitate, compusă din elemente care acționează ca biocatalizatori în procesele de regenerare celulară în corpul uman. Include toți amino-acizii esențiali de care corpul nostru are nevoie (dar pe care nu îi poate produce de unul singur), vitaminele A, C, D, E și majoritatea tipurilor de vitamine B, minerale, calciu și fier, hormoni naturali, acizi nucleici ca ADN și ARN, gelatina (cu efecte de anti-îmbătrânire).

Toate acestea permit reglarea funcțiilor organismului, influențând circulația sângelui, menținând apa în țesuturi, regenerând celulele pielii. În plus, posedă efecte pozitive în combaterea căderii părului, a vederii slabe, a diferitelor tipuri de cancer și a problemelor pielii. Lăptișorul de matcă vă ajuta să suportați mai ușor stresul.

Este utilizat și ca supliment alimentar sănătos, ca produs cosmetic, tonic pentru piele și ca stimulant pentru creșterea părului, îndeosebi pentru că reprezintă un amestec reușit de proteine, glucide, lipide, vitamine, feromoni, aminoacizi, minerale și vitamine B. Vitamina B5 este elementul care echilibrează organismul și îi oferă vitalitate și putere; este utilă împotriva albirii premature a părului și este numită vitamina fericirii. Suplimentar, aminoacizii îmbunătățesc circulația pentru a ajuta creșterea părului.

Lăptișorul de matcă întărește părul deshidratat și slăbit de factorii înconjurători sau maladii și tratează diferitele probleme ale scalpului. Aminoacizii din lăptișorul de matcă, substanțele minerale și vitaminele hrănesc rădăcina de păr, pentru a reface structura internă a firului de păr, acesta devenind mai rezistent, strălucitor și frumos într-un mod natural. Datorită felului cum transformă părul lipsit de strălucire într-unul sănătos și puternic, lăptișorul de matcă este noul ingredient minune pentru tratarea părului, redându-i vitalitatea.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment