Leacurile din plante ajută la înlăturarea primelor semne de răceală și întârzie administrarea tratamentelor medicamentoase.
Tratamente naturiste pentru a scapa de raceala
Usturoiul și ceapa previn virozele
În perioada rece se recomandă consumul de usturoi, ceapă sau suc de rodii pentru a preveni virozele respiratorii. Dacă vă încearcă o tuse, puteți încerca muguri de plop negru de la plafar. Pentru prevenirea complicațiilor răcelilor, consumați ceapă, care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Muguri de plop și ceapă contra tusei
Plopul negru este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice la nivelul căilor respiratorii. Folosiți mugurii de plop negru în tratarea tusei și a febrei musculare. Consumarea cepei este utilă în tratarea tusei, deoarece are efecte expectorante și calmante. Ceapa este bogată în vitamine și săruri minerale, în special potasiu, calciu, seleniu și sulf. Alimentația bogată în ceapă împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Rodiile contra infecțiilor
Deoarece conține un procent ridicat de antioxidanți, sucul de rodii este un rival al ceaiului verde și al vinului roșu. Rodiile alungă infecțiile și previn o serie de afecțiuni grave, precum bolile neuro-degenerative, cancerul și îmbătrânirea prematură. Propolisul este compus din rășini vegetale, ceară, uleiuri, microelemente, flavonoide şi polen, fiind folosit ca biostimulator.

Propolisul nimicește microbii
Terapia cu propolis mărește rezistența fizică și combate oboseala. Datorită proprietăților antivirale, antitoxice și antiinflamatoare, antibioticul dat este util în tratamentul virozelor, stărilor febrile, indigestiilor, infecțiilor bucale și a parodontozelor. Este bun în combaterea oboselii și a stării generale proaste și sucul de struguri, care are efecte benefice în circa 90 de afecțiuni.

Avantajele usturoiului
Usturoiul se consideră un puternic antibiotic natural. Cercetările arată că usturoiul conține mai mult de 20 de substanțe antivirale și antibacteriene, dar și vitaminele C și B. Usturoiul are multe efecte benefice - micșorează nivelul zahărului din sânge, ameliorează simptomele astmului și ale bronșitei și îmbunătățește circulația și funcțiile inimii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment