Simbol al fertilităţii în Grecia, sucul de rodie conţine o mai mare concentraţie de antioxidanţi decât orice alt suc de fructe, ceai sau vin roşu. Rodia e folosită pentru uz medicinal în multe ţări şi pentru diferite afecţiuni. Iată cinci motive să consumaţi acest fruct.

Afrodiziac. Un pahar de suc de rodie are acelaşi efect asupra organismului ca acela pe care îl are o pastilă de Viagra. Compuşii antioxidanţi contribuie la relaxarea pereţilor vaselor de sânge, iar fluxul sangvin din zona pelvină creşte. E un bun tratament pentru tratarea disfuncţiilor erectile.
Sucul de rodie, simbol al fertilităţii în Grecia
Antidiareic. Sucul de rodie este uşor astringent şi se foloseşte pentru tratamentul diareii, dar poate fi folosit şi pentru scăderea febrei.

Antiparazitar. Rădăcina e folosită pentru tratamentul împotriva paraziţilor intestinali.

Antioxidant. Extractul de flori îmbunătăţeşte activitatea inimii, scade nivelul glicemiei şi al lipidelor. E de ajutor în afecţiunile cardiace, în tratamentul diabetului şi al îmbătrânirii precoce. Are efect tonic.

Anticancerigen. Compuşii rodiei au acţiune antioxidantă, cu efect anticancerigen. Studiile arată că sucul de rodie opreşte creşterea tumorilor chiar şi în cazul unui sistem imunitar alterat.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment