Se ştie despre spanac că e nutritiv şi tonifiant, dar sărurile minerale, oligoelementele şi vitaminele pe care le conţine din belşug îi dau acestuia mult mai multe puteri.

În spanac există cel puţin 13 substanţe, care au rolul de antioxidanţi şi de agenţi anti-cancer. Aceste substanţe au stat la baza creării unor tratamente, care au încetinit dezvoltarea celulelor canceroase, în cazul cancerului gastric şi cancerului de piele.
Spanacul, purificatorul verde
În plus, de curând, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani, s-a descoperit că spanacul poate prelungi rata de supravieţuire în cazul persoanelor care au suferit un infarct. Anunţul a venit după ce studii anterioare au scos la iveală faptul că spanacul poate reduce riscul de a suferi un infarct.

Spanacul e şi un remineralizant excepţional al organismului tonifică miocardul şi stimulează activitatea inimii. De asemenea, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi biliare şi elimină viermii itestinali. Pe de altă parte, sub formă de suc proaspăt stors, administrat pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, timp de câteva zile, ajută la îndepărtarea depresiilor fizice şi nervoase.

Spanacul este o sursă deosebită de fier şi are un efect benefic asupra metabolismului. Se recomandă îndeosebi femeilor, copiilor şi tinerilor aflaţi în perioada de pubertate.

Este necesar ca spanacul sa fie opărit foarte puţin sau consumat în stare crudă, de preferinţă în salata.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment