Sensibilitate la gripă şi la alte boli infecţioase - se administrează tinctură de petale de floarea-soarelui, câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, în cure de minim trei săptămâni.

Faringita, amigdalita, bronşita cronică - se face tratamentul cu tinctură de petale de floarea-soarelui. În plus, se face gargara cu acelaşi preparat: trei linguri diluate în jumătate de pahar de apă.
Boli care se trateaza cu remedii din floarea-soarelui
Adjuvant în tuberculoza pulmonară - se amestecă o lingură de miere cu patru linguri din vinul de frunze şi tulpini. Se administrează trei-patru asemenea doze pe zi, pe stomacul gol, în cure de minimum două luni. Are efecte de reducere a febrei şi a congestiei la nivel pulmonar.

Febra - se iau 3-4 linguri de vin obţinut din frunze şi tulpini de floarea-soarelui. Zilnic se pot administra până la 6 asemenea doze, la interval de două ore.

Indigestie, dureri de stomac - se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere de rădăcină de floarea-soarelui din patru în patru ore. După ce se ţine puţin în gură, planta se înghite cu o jumătate de pahar de apă călduţă. Dacă în urma administrării plantei apare reflexul vomitiv, daţi-i curs - este un reflex natural de curăţare a tubului digestiv.

Dureri de cap produse de oboseală sau de stres - se bea o cană de ceai obţinut din pălării de floarea-soarelui. Suplimentar se fac comprese cu această licoare, comprese care se aplică pe tâmple şi pe creştetul capului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment