Când vine vorba de valoarea terapeutică pe care o au nucile, expresia "ca nuca în perete" nu mai are nicio valoare.

Miezul de nucă este unul dintre cele mai vitalizante şi nutritive alimente cunoscute şi o minune pentru organism în timpul anotimpului rece. Practic, te pune pe picioare cât ai spune nucă.

Fiind foarte bogată în grăsimi şi proteine, nuca întrece carnea ca valoare calorică, având o toxicitate de câteva ori mai mică şi este foarte uşor digerabilă.
Nuca concurenta de top a plantelor medicinale
E un prieten de nădejde pentru cei care vor să pună câteva kilograme în plus, mulţumită conţinutului mare de grăsimi uşor de asimilat şi care nu cresc colesterolul atunci când sunt consumate în cantităţi mari. De altfel, mulţi doctori recomandă, datorită conţinutului bogat în cupru, nucile celor care suferă de anemie. În acelaşi timp sunt foarte recomandate şi vegetarienilor.

Pe lîngă faptul că sînt foarte hrănitoare, nucile au o valoare terapeutică bine definită.

E o luptătoare convinsă şi nu se înţelege deloc cu sterilitatea, impotenţa, diabetul sau bolile de piele. Cura cu nuci vine ca un pansament natural petru cei bolnavi de ulcere, dispepsii, iritaţii, sau pirozis.

Nucile conţin, la 100 g, 15 g de proteine, 60 g de lipide, 15 g de glucide şi 2,4 g celuloză. În plus, sunt bogate şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod. Pot fi definite ca o colecţie de minerale şi vitamine. Au din belşug vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten.

Nucile "au obiceiul" să întărească vasele de sânge şi previne, mai ales la persoanele în vârstă, accidentele vasculare. Medicii americani de la Massachusetts General Hospital, din Boston, au descoperit, în urma unor studii efectuate timp de 17 ani, că cei care mănâncă nuci de cel puţin două ori pe săptămână au un risc de două ori mai mic de a suferi o criză cardiacă subită, faţă de cei care nu mănâncă deloc nuci.

Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Miezul a patru nuci prăjite uşor se ia la trânta cu constipaţia, iar faptul că nu conţin decât foarte puţin zahăr le face un aliat al celor care suferă de diabet.

Bărbaţii ar trebui să aibă o slăbiciune pentru ele deoarce prezenţa unor substanţe reîntineritoare, care protejează şi curăţă vasele de sange, fac din nuci un aliment foarte indicat în tratamentul sterilităţii şi impotenţei.

În fine, trebuie spus că în cosmetică nucile pisate sunt excelente pentru curăţarea tenului. O pastă compusă din două-trei nuci pisate şi amestecate cu câteva linguriţe cu apă călduţă ajută la sanguinizarea pielii şi o curăţă în profunzime de toate impurităţile şi de stratul de piele moartă. Altfel spus, nucile, care în ctradiţia coreeană sunt considerate ca fiind una dintre semiţele luminii, aduc din nou lumina pe chipul celor care o consumă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment