Una din plantele asiatice înrudite cu ghimbirul este turmericul. Ea este utilizată în tratarea diverselor maladii și afecțiuni. Rădăcina de turmeric conține ulei volatil, zinziberen și curcumină, un colorant ce împiedica formarea cancerului.

Turmericul reprezintă, de asemenea, un ajutor de neprețuit pentru frumusețea pielii, fiind întrebuințat deseori ca un ingredient de bază în produsele dedicate protecției solare a pielii. Turmericul este antiseptic, proprietățile sale curative recomandându-l în prevenirea și tratarea coșurilor. În plus, măștile cu turmeric ajută la restabilirea echilibrului pielii, curățând-o într-un mod eficient. Mai jos puteți găsi câteva dintre cele mai cunoscute rețete de înfrumusețare pe bază de turmeric.
Turmericul, un ajutor pentru frumusetea pielii
Mască cu turmeric pentru un ten luminos
Într-un procent egal se amestecă pulbere de turmeric (obținută din rădăcină) cu pudră din rădăcină de santal adăugând câteva picături de ulei de măsline. Masca se lasă să acționeze asupra tenului timp de 15 - 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă rece. La final, tenul va arăta proaspăt și luminos.

Turmeric pentru o piele suplă și fără riduri
Pielea tenului va deveni mai netedă și mai supla dacă aplici pe ten o mască obținută prin amestecul câtorva grame de pudră de turmeric cu o lingură de smântână.

Turmeric înainte de baie
Amestecă pudră de turmeric cu ulei de cocos și înainte de baie, masează-ti pielea cu acest amestec efectuând mișcări circulare. Acest masaj are o acțiune fortifiantă și curativă asupra pielii.

Turmeric pentru tratarea infecțiilor pielii
Amestecul obținut din lapte, pudra din frunze de neem (un arbore specific Indiei) poate avea un rezultat pozitiv asupra oricărei infecții a pielii. Se lasă ca această mască să acționeze asupra pielii timp de jumătate de oră. Iarna, acest tratament poate fi utilizat și în cazul buzelor crăpate, masca de turmeric constituind o peliculă hidratantă ce protejează pielea. În plus, pudra de turmeric amestecată cu suc din nuca de cocos micșorează semnele lăsate de acnee și uniformizează pielea depigmentată.

Împachetări cu turmeric pentru brațe și picioare
Pentru netezirea pielii și pentru eliminarea toxinelor din piele, poți efectua împachetări ale bratelor, mâinilor și ale picioarelor cu iaurt și pudră de turmeric.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment