Frumusețea pielii poate fi dobândită prin îngrijirea atât a corpului, precum a hainelor pe care le alegem astfel încât să ne avantajeze trăsăturile frumoase. Specialiștii recomandă câteva uleiuri esențiale, care vor ajuta corpul să își păstreze un aspect tânăr.

Uleiul de sâmbure de caise
Acesta este bogat în minerale și vitamine, puternic hidratant, însă totodată și anti-iritant. Datorită acțiunii sale fine, aspectului translucid și mirosului foarte discret este ideal pentru tratamentele faciale. Este considerat un hidratant natural pentru pielea uscată.
Uleiuri esentiale pentru pastrarea frumusetii pielii
Uleiul de avocado
Obținut din coajă de avocado, acest ulei poate avea culori ce variază între gălbui și verde, în dependență de procedeul prin care a fost obținut. Este bogat în vitaminele A, B, D, E, proteine, acid pantotenic și lecitină. Prin acțiunea sa asupra pielii înlătură vergeturile, hidratează intens și este anti-iritant.

Uleiul de migdale dulci
Uleiul de migdale dulci nu trebuie confundat cu cel din migdale amare, care sunt mai toxice. Uleiul de migdale dulci este incolor sau cu ușoare tente de galben. Are o savoare foarte plăcută și adesea este folosit în masaj, însă acțiunile sale nu se opresc aici. Este un hidratant deosebit, catifelează pielea, îi redă vivacitate și elasticitate. Este recomandat tuturor tipurilor de piele.

Uleiul de sâmburi de struguri
Având o textură ușoară, acest ulei este rapid absorbit de piele, fiind frecvent folosit în cosmetică pentru tratamente faciale, curățând și tonifiind tenul.

Uleiul de trandafiri
Uleiul de trandafiri se obține din micile semințe ale florii de trandafir sălbatic, acest ulei conținând și vitamina C. Nu are doar acțiuni hidratante, de catifelare și emoliere a pielii, ci și acțiuni vindecătoare, S-a constatat că acest ulei vindecă arsurile și accelerează închiderea plăgilor. Este foarte probabil ca aceste calități să le datoreze conținutului de vitamina C, care este implicată în obținerea colagenului subcutanat, responsabil la rândul său de cicatrizarea și frumusețea pielii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment