Cearcănele apar ca urmare a oboselii, stresului sau unor maladii. Ele sunt primele semne care ne atrag atenția când ne privim în oglindă. Pentru a scăpa de ele, e bine să încercați câteva remedii naturale.

Ceai verde, lapte rece
Ceaiul verde este bogat în taninuri care favorizează circulația sangvină și ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi. Aplicați pe pleoape comprese cu ceai sau chiar pliculețe puse în apă caldă și răcite. Un alt remediu eficient este laptele rece. Acidul lactic, glucoza și calciul fac minuni în cazul pungilor de sub ochi. Se folosesc tot comprese sau cuburi de lapte înghețat.
Remedii naturiste contra cearcănelor
Apa de albăstrele
Un decongestionant asupra pielii îl posedă apa de albăstrele. Aceasta este recomandată în cazul pleoapelor umflate. Poate fi procurată de la magazinele cu profil naturist sau poate fi preparată acasă dintr-o mână de albăstrele la o cană cu apă clocotită, care se lasă la infuzat 10 minute. Se aplică în fiecare dimineață comprese reci cu această infuzie.

Specialiștii susțin că aceste remedii au doar efect temporar și sunt utile doar în cazul cearcănelor care apar din când în când după o noapte albă. Cearcănele permanente, vineții, pleoapele umflate sunt provocate de tulburările circulației sangvine, îmbătrânirea pielii, tulburările hormonale, unele alergii, boli de plămâni, de inimă. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire, de aceea orice modificare a stării de sănătate este vizibilă în această zonă.

Majoritatea persoanelor care au cearcăne le moștenesc de la părinți. Crema pentru conturul ochilor nu trebuie să lipsească din trusa de cosmetice a celor predispuși la cearcăne. Această cremă conține vitamine și alte substanțe hidratante care mențin elasticitatea pielii. Pentru camuflarea cearcănelor vineții, singura soluție este batonul anti-cearcăn. Se aplică în strat subțire, de la baza nasului către coada ochiului.

O soluție radicală împotriva cearcănelor hiperpigmentate este peelingul chimic. Această intervenție se realizează cu ajutorul unei creme pe bază de acizi, care se aplică numai în clinicile de dermatologie cosmetică. Prin peeling se îndepărtează un strat superficial de piele și astfel se regenerează zona din jurul ochilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment