Pentru problemele de disfunctie erectila se poate apela, in unele cazuri, si la o metoda naturista. Ceaiurile de potenta, in primul rand, ajuta circulatia sanguina. Specialistii spun ca, ceaiurile actioneaza, in primul rand, asupra inimii si a sistemului circulator, imbunatatindu-le. Pentru marirea potentei este recomandat ceaiul de amestecuri. Unul dintre cele mai bune ceaiuri este cel care contine ginseng amestecat cu zinc, mangan, vitamina E, beta caroten si miere cu propolis.

Compozitia are rolul de a imbunatati circulatia sangelui, de a scadea nivelul colesterolului din sange si de a regla tensiunea arteriala. Mai mult, acest ceai este si un bun diuretic. Toate aceste beneficii ajuta la regularizarea curgerii de sange din regiunea pelviana si implicit la imbunatatirea performantelor sexuale. Pentru prepararea ceaiului trebuie sa se foloseasca doua linguri de ceai la un litru de apa fierbinte.
Ceaiul din ginseng, miere si propolis duce la rezolvarea problemei erectile
La fel de bun este si ceaiul din amestec de busuioc, coriandru, menta si nucsoara. Plusul pe care il aduce acest ceai se refera la faptul ca are rolul de a combate efectele andropauzei. De asemenea, el actioneaza si asupra potentei si poate chiar preveni ejacularea precoce.

In cazul in care nu se pot folosi acestea, se poate apela si la ceaiuri dintr-o singura planta. Insa, efectul acestora apare mai greu. Astfel, se poate consuma ceai de menta, de rozmarin, de sunatoare sau de saschin. Pentru ca efectele sa-si faca aparitia, cura cu aceste ceaiuri trebuie tinuta cateva saptamani, timp in care trebuie sa se bea cel putin o cana pe zi.

Plantele pot ajuta la marirea potentei si daca sunt consumate in alte moduri. Exista destule legume care, daca sunt consumate crude, timp de patru sau sase saptamani, pot tonifia organismul si pot rezolva problema potentei.

Aceste alimente sunt telina, nucile, morcovul, patrunjelul, hreanul si ardeiul iute. Foarte benefica poate fi o cura cu grau incoltit (o lingurita dupa fiecare masa) sau cu praz fiert (partea alba a tulpinii). Insa nu trebuie uitat ca cel mai bun tratament este prevenirea aparitiei acestei probleme.

Fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul, o alimentatie haotica bazata pe grasimi si stresul sunt doar cateva dintre cauzele problemelor de erectie. Decat sa tratati aceasta problema, mai bine alegeti sa duceti un stil de viata sanatos, faceti miscare, mancati legume si fructe, renuntati la fumat si incercati sa respectati orele de somn.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment