Tărâţele de grâu reprezintă coaja exterioară a boabelor de grâu şi sunt o sursă foarte bogată de fibre dietetice.

Tărâţele de ovăz conţin chiar mai multe fibre solubile decât tărâţele de grâu. Ele contribuie la reducerea colesterolului şi sunt mai puţin iritante decât fibrele solubile. Două linguri cu vârf furnizează necesarul zilnic de 18 g de fibre.

Nu există îndoială că asimilarea unei cantităţi adecvate de fibre este esenţială pentru funcţionarea corespunzătoare a intestinului gros (colonul). De asemenea, există o relaţie directă între consumul scăzut de fibre, constipaţie, şi începutul venelor varicoase şi al hemoroizilor.
Taratele, bogate in fibre
Forma solubilă a fibrelor are un beneficiu dublu. Întâi, acţionează mai degrabă ca "netezitor" decât ca "înăspritor", accelerând procesul digestiei şi prevenind constipaţia. Apoi, se combină cu colesterolul în timpul digestiei şi îl transportă în exteriorul corpului, ca parte a funcţiei intestinului.

Însă este mult mai sănătos să consumaţi pâine integrală decât tărâţe (patru felii înseamnă o linguriţă de tărâţe).

Ştiaţi că...
  • Tărâțele de ovăz - Energie / 100g / 3 1/2 oz - 385 kcal;
  • Tărâțele de grâu - Energie / 100g - 206 kcal;
  • Sunt bogate în fibre;
  • Sunt bune pentru reducerea colesterolului; ajută digestia şi previn constipaţia;
  • Tărâţele de ovăz sunt benefice pentru diabetici;
  • Se mănâncă cel mai bine ca parte a unui preparat, cum ar fi pâinea integrală, terciul sau musli;
  • Tărâţele din grâu crud în exces intervin în absorbţia mineralelor şi pot cauza sindromul intestinului iritabil.

Tărâţele sunt un remediu minunat pentru problemele de piele. Pentru tratarea eczemei şi a psoriazisului, puneţi 4-5 linguriţe de tărâţe pe o bucată de muselină sau tifon, de mărimea unei batiste. Uniţi cele patru colţuri şi legaţi la gât cu o sfoară.

Înmuiaţi bulgărele de tărâţe în apă caldă şi folosiţi-l ca pe un burete pentru a spăla zonele afectate din piele; sau atârnaţi-l sub robinet, pentru ca apa să dizolve substanţele benefice.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment